Pastaroad

Koorene gnocchi kana ja sidruniga

Kas olete kunagi proovinud gnocchi’t? See Itaalia päritolu kartulipasta on oma pehme tekstuuriga tõeline delikatess. Kui lisate sellele veel koorese kana ja sidruni, saate roa, mis sobib nii argiõhtuks kui ka pidulikuks õhtusöögiks. See retsept on ideaalne neile, kes soovivad midagi erilist, kuid ei taha köögis tunde veeta.

Koostisosad:

  • 3 tl basiiliku lehti
  • 50 g võid
  • 400 g kanafileed
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 250 ml värsket koort
  • 3 küüslauguküünt, hakitud
  • 150 g kitsejuustu või parmesani
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 sibul, hakitud
  • 400 g pastat või värskeid gnocchi’sid
  • 50 g spinatit

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel natuke soola ja oliiviõli. Lisa kana ja pruunista mõlemalt poolt 2 minutit.
  2. Lisa või ja lase sulada ning vahutada 30-45 sekundit.
  3. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta 3-4 minutit, kuni sibul muutub läbipaistvaks ja kana on peaaegu küps.
  4. Lisa sidrunikoor ja Dijoni sinep. Vala peale koor ja pudista kitsejuust segu peale. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa pool sidrunit viiludena.
  5. Hauta keskmisel/madalal kuumusel 5-8 minutit, kuni kaste on paksenenud ja kana täielikult küpsenud.
  6. Keeda suures potis gnocchi’sid soolaga maitsestatud vees. Kui gnocchi’d tõusevad pinnale, on need valmis.
  7. Lisa keedetud gnocchi’d kana, sidruni ja koore segusse ning sega läbi.
  8. Lisa spinat ja basiiliku lehed ning lase neil 30-45 sekundit vajuda.
  9. Kontrolli maitsestust ja lisa vajadusel sidrunimahla või pasta keeduvett.

Lõppsõna

See koorene kana ja sidruni gnocchi retsept on tõeline kulinaarne nauding, mis ühendab endas erinevaid maitseid ja tekstuure. See on ideaalne valik, kui soovite pakkuda midagi erakordset, kuid ei soovi köögis liiga kaua aega veeta. Kui soovite roale lisada kodumaist puudutust, võite kasutada Eestis kasvatatud ürte nagu till või petersell. Nii või teisiti, see roog ei jäta teid ükskõikseks ja pakub kindlasti meeldivat elamust nii teile kui ka teie külalistele. Head isu!


5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare