Kas olete kunagi proovinud Dijoni sinepiga kana pastat? Kui ei, siis on aeg seda teha! See roog on täiuslik kombinatsioon kreemjast kastmest, maitsest ja tekstuurist, mis teeb sellest ideaalse valiku nii argiõhtuteks kui ka erilisteks sündmusteks. Ja mis kõige parem, see valmib vaid 35 minutiga!
Koostisosad:
- 2 spl võid
- 450g kanafileed
- 1 keskmine sibul, hakitud
- 3 küüslauguküünt, hakitud
- 1 tl soola
- 1/2 tl musta pipart
- 2 spl nisujahu
- 2 tassi kanapuljongit
- 1/2 tassi vahukoort
- 1 spl Dijoni sinepit
- 1 spl teralist sinepit
- 225g lühikest pastat (penne, rotini jne.), umbes 2 1/2 tassi
- Värsked ürdid kaunistamiseks (valikuline)
Valmistamine:
- Sulata keskmisel kuumusel pannil 2 spl võid. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista pannil umbes 6-7 minutit. Keera ümber ja küpseta veel 2-3 minutit. Eemalda pannilt ja pane kõrvale.
- Lisa sibulad ja küüslauk, küpseta kuni sibulad hakkavad pehmenema (umbes 6-8 minutit). Kui sibulad hakkavad liiga pruunistuma, vähenda kuumust.
- Puista jahu sibulate ja küüslaugu peale. Sega ja lase küpseda umbes 1 minut.
- Lisa kanapuljong, vahukoor ja mõlemad sinepid. Maitsesta veel natuke soola ja pipraga.
- Sega hästi, seejärel lisa pasta ja kana pannile. Kata ja küpseta keskmisel või madalal kuumusel, kuni pasta on valmis (aeg sõltub pastast, vaata pakendilt).
- Eemalda kuumuselt ja lase kanal ja pastal paar minutit puhata; seejärel lõika kana ja serveeri koos pasta ja kastmega.
Lõppsõna
Kreemjas Dijoni kana pasta pakub võimalust kogeda ajatuid maitseelamusi lihtsas ja kiiresti valmivas vormis. See roog on ideaalne valik neile, kes otsivad nii argiõhtutele kui ka pidulikele sündmustele sobivat, kuid samas kiiret ja maitsvat lahendust. Nautige sööki!
Kommentaarid