Kas olete kunagi mõelnud, kuidas tuua Itaalia köögi maagia oma Eesti kodu söögilauale? Pasta carbonara on üks neist retseptidest, mis on lihtne, kuid samas rikkalik ja maitsev. See on ideaalne roog, kui soovite pakkuda midagi erilist, kuid ei soovi tundide viisi köögis veeta. Ja mis kõige parem – enamik koostisosi on tõenäoliselt juba teie köögis olemas. Niisiis, haarake pastapott ja praepann ning valmistume kokkama!
Koostisosad:
- 400g spagette
- 1 spl oliiviõli
- 200g peekonit, õhukesteks ribadeks lõigatud
- 1 küüslauguküüs, kooritud ja peeneks hakitud
- 4 munakollast
- 50g riivitud parmesani või pecorino juustu
- 50ml täisrasvast piima
- Sool ja pipar
Valmistamisaeg: 30 minutit
Küpsetusaeg: 20 minutit
Portsjoneid: 4
Valmistamine:
- Keeda suures potis soolaga maitsestatud vett ja küpseta spagette pakendil olevate juhiste järgi.
- Samal ajal kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel. Lisa õli ja kui see on kuum, lisa peekon. Prae 2–3 minutit, kuni peekon on küps, kuid mitte pruunistunud. Lisa küüslauk ja küpseta veel üks minut. Eemalda pann tulelt.
- Sega kausis munakollased, kolmveerand parmesani juustust ja piim. Maitsesta näpuotsatäie soola ja korraliku koguse pipraga. Sega hästi.
- Kui spagetid on keedetud, nõruta need, jättes alles tassi jagu keeduvett. Vala nõrutatud spagetid koos peekoni ja küüslauguga praepannile (pann on endiselt tulelt eemaldatud). Vala kohe peale munasegu ja sega hästi, nii et pasta oleks kõik munaseguga kaetud. Kui segu tundub liiga paks või kleepuv, lahjenda seda veidi pasta keeduveega.
- Serveeri kohe, puistates peale ülejäänud juustu.
Lõppsõna
Pasta carbonara on roog, mis ei vaja tutvustamist. Selle lihtsus ja rikkalikkus teevad sellest ideaalse valiku nii argiõhtuteks kui ka erilisteks sündmusteks. Kui soovite lisada Eesti hõngu, võite kasutada kohalikke maitseaineid nagu till või petersell. Ükskõik, kuidas te seda ka ei valmista, on tulemuseks alati maitsev ja südamlik roog, mis toob kokku pere ja sõbrad. Head isu!
Kommentaarid