Kissellid

Mustsõstrakissell

Mustsõstrad, need pisikesed mustad pärlid, mis kasvavad paljudes Eesti aedades, on tõelised C-vitamiini pommid. Nendest marjadest valmistatud kissell on sügavalt tumepunase värviga, rikkaliku maitse ja tervislike omadustega. See jook ei ole mitte ainult maitsev, vaid ka toitev, muutes selle suurepäraseks valikuks igas vanuses inimestele. Siin on retsept, millega saate valmistada imelise mustsõstrakisselli.

Mustsõstrakisselli retsept

Koostisosad:

  • Mustsõstrad 500g
  • Vesi 1,2l
  • Suhkur 150g–200g (olenevalt marjade magususest)
  • Kartulitärklis 3–4 spl
  • Sidrunimahl 1 spl (valikuline)

Valmistamine:

  • Ettevalmistus: Pese mustsõstrad hoolikalt ja nõruta. Eemalda varred, kui vajalik.
  • Keetmine: Pane mustsõstrad potti ja vala peale 1,2 liitrit vett. Keeda marju madalal kuumusel umbes 20 minutit, kuni marjad on pehmenenud ja andnud vees värvi.
  • Suhkru lisamine: Lisa suhkur ja sega, kuni see on täielikult lahustunud. Kui soovid lisada sidrunimahla, tee seda selles etapis.
  • Tärklise lisamine: Lahusta kartulitärklis väheses külmas vees ja sega ettevaatlikult keeva vedelikuga. Jätka keetmist ja segamist 5–7 minutit, kuni kissell pakseneb.
  • Serveerimine: Kurna kissell läbi sõela, et eemaldada marjade jäänused, ja lase jahtuda. Serveeri jahutatult või soojalt, olenevalt eelistusest.

Kuidas nautida mustsõstrakisselli Eesti moodi?

  1. Värsked ürdid: Kaunista jook värske piparmündiga, mis lisab värskust ja kontrasti tumedale kissellile.
  2. Vanillikaste: Serveeri kissell vanillikastme või isegi vanillijäätisega, et lisada veidi luksust.
  3. Leib ja juust: Võileib juustu ja maitsetaimedega sobib hästi kõrvale ja teeb joogist toekama eine.

Kokkuvõtteks

Mustsõstrakissell on suurepärane viis nautida seda Eestile omast marja, mis on rikas vitamiinide ja antioksüdantide poolest. See jook sobib nii igapäevaseks tarbimiseks kui ka pidulikeks sündmusteks ja on kindlasti üks maitse, mida ei tohiks suve lõppedes unustada.


5 1 hinnang
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare