Kissellid

Maasikakissell

Kui rabarber märgib Eestis kevade saabumist, siis maasikas on kahtlemata suve sümbol. Need rubiinpunased marjad ei toeta mitte ainult meie tervist, vaid täidavad ka suveõhtud magusa ja maheda maitsega. Üks armastatumaid viise nende marjade nautimiseks on maasikakissell — lihtne, kuid ahvatlev jook, mis on suurepärane nii külma kui sooja nautimiseks. Selle retseptiga saate valmistada koduse maasikakisselli, mis toob suvised maitsed otse teie lauale.

Maasikakisselli retsept

Koostisosad:

  • Värsked maasikad 500g
  • Vesi 1l
  • Suhkur 100g-150g (sõltuvalt maitsest)
  • Kartulitärklis 2-3 spl
  • Sidrunimahl 1-2 spl (valikuline)

Valmistamine:

  • Ettevalmistus: Pese maasikad hoolikalt ja eemalda rohelised osad. Vajadusel lõika marjad väiksemateks tükkideks.
  • Keetmine: Aseta maasikad potti ja lisa 1 liiter vett. Keeda marju keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni maasikad on muutunud pehmeks ja on värvi andnud.
  • Suhkru lisamine: Lisa suhkur ja sega, kuni see on täielikult lahustunud. Kui soovid lisada sidrunimahla, tee seda selles etapis.
  • Tärklise lisamine: Lahusta kartulitärklis väheses külmas vees ja lisa see seejärel kissellile, pidevalt segades. Keeda veel 5 minutit, kuni kissell on soovitud paksusega.
  • Serveerimine: Kurna valmis kissell läbi sõela, et eemaldada maasikatükid, ja lase jahtuda. Serveeri jahutatult või soojalt, kaunistatud värskete maasikate või muude marjadega.

Maasikakissell on lihtne, kuid ahvatlev viis nautida Eesti suve üht kõige maitsvamat marja. See jook on nii maitsev kui ka tervislik ning sobib suurepäraselt nii igapäevaseks tarbimiseks kui ka erilisteks puhkudeks. Proovige seda retsepti ja tooge suvine magusus otse oma lauale!

Maasikakisselli serveerimine

Maasikakissell on oma olemuselt suurepärane jook, mis võib sobida erinevateks sündmusteks — alates pereõhtusöökidest kuni suuremate suvepidustusteni. Kuna maasikad on Eesti suvede lahutamatu osa, siis miks mitte lisada neile veelgi pidulikkust läbi hoolikalt valitud serveerimisviiside. Alljärgnevalt toome välja mõned serveerimisideed, mis võiksid olla eriti sobilikud Eesti publikule.

Klassikaline serveerimine

  1. Klaaspokaalid või -kausid: Klassikaliselt sobivad maasikakissellile klaaspokaalid, mis näitavad ära joogi ilusa punase värvuse.
  2. Värsked maasikad: Jooki võib kaunistada värskete maasikatega. See lisab visuaalset atraktiivsust ja veelgi marjasemat maitset.

Suvised variandid

  1. Jäätisega: Kuumal suvepäeval serveeri külm maasikakissell koos palli vanillijäätisega. See kombinatsioon on jahutav ja äärmiselt maitsev.
  2. Vahuveiniga: Eriti pidulikeks puhkudeks võite maasikakisselli kombineerida vahuveiniga, luues nii luksusliku kokteili.

Eestipärased lisandid

  1. Kohupiim: Eesti köögis on kohupiim väga armastatud. Serveeri kisselli kõrvale kohupiima, mis võib olla segatud natukese suhkru või isegi maasikamoosiga.
  2. Kama: Tõeliselt Eesti moodi oleks maasikakisselli kõrvale pakkuda ka kamast ja jogurtist või keefirist tehtud desserti.

Juurde sobivad joogid

  1. Käsitööõlu: Üllatuslikult sobib maasikakisselli kõrvale hästi ka mõni kergem Eesti käsitööõlu.
  2. Kodune Kali: Kui soovid jääda traditsioonilistele Eesti maitsetele truuks, siis paku maasikakisselli kõrvale kodust valmistatud kalja.

Kokkuvõtteks

Maasikakisselli serveerimine võib olla sama lihtne või keerukas, kui ise soovid. Oluline on arvestada oma külaliste eelistuste ja ürituse iseloomuga. Ükskõik, millist viisi eelistate, on maasikakissell suurepärane võimalus nautida Eesti suve parimaid maitseid.


5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare