Kissellid

Kakaokissell

Kakaokissell on imemaitsev magustoit, mis toob rõõmu nii suurtele kui ka väikestele maiasmokkadele. Selle rikkalik šokolaadine maitse sulab suus ning valmistamine on üllatavalt lihtne. Kui soovite üllatada oma pere ja sõpru maitsva magustoiduga, siis see retsept on just teile!

Kakaokisselli retsept

Koostisosad:

  • 4 supilusikatäit kartulitärklist
  • 2 supilusikatäit kakaopulbrit
  • 100 grammi suhkrut (vajadusel võib kogust kohandada oma magususe eelistuse järgi)
  • 500 ml piima
  • Väike näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillsuhkrut või paar tilka vaniljeekstrakti

Valmistamine:

  1. Sega kuivained: Kakaokisselli valmistamiseks alusta kuivainete ettevalmistamisest. Sega kokku kartulitärklis, kakaopulber ja suhkur. Veendu, et need oleksid hästi omavahel segunenud, et vältida tükkide teket.
  2. Lisa piim: Vala segusse piim ja sega hästi läbi. Veendu, et segu oleks ühtlane ja ei jääks tükiline.
  3. Maitsesta: Lisa väike näpuotsatäis soola ja vanillsuhkur või vaniljeekstrakt, et anda kissellile täiendavat maitset. Sega kõik koostisosad põhjalikult omavahel kokku.
  4. Kuumuta segu: Viige segu pliidile keskmisele kuumusele ja kuumutage seda pidevalt segades. Jälgi, et segu ei keeks üle ega jääks põhja kinni.
  5. Jahuta ja serveeri: Kui kissell on muutunud piisavalt paksuks ja siidiseks, eemalda see kuumuselt ja lase veidi jahtuda. Seejärel vala kissell kaussidesse või taldrikutele ning serveeri soojalt või jahtunult.

Lisandid: Kakaokisselli võib serveerida koos vahukoore, šokolaadilaastude või värskete marjadega, et anda sellele veelgi rohkem maitseelamust.

Kakaokisselli serveerimine

Kakaokisselli serveerimine on võimalus anda sellele lihtsale, kuid maitsvale magustoidule veelgi stiilsem ja ahvatlevam välimus. Siin on mõned viisid, kuidas saate kakaokisselli kaunilt esitleda:

  1. Klassikaline serveerimine: Vala kakaokissell sobivatesse serveerimiskaussidesse või -taldrikutele. Võid lasta sellel jahtuda ja serveerida jahtunult. Kaunista iga portsjon näiteks vahukoorega ja puista peale kakaopulbrit või šokolaadilaaste. See annab lihtsale kissellile luksusliku välimuse.
  2. Marjade või puuviljadega: Kui soovid kissellile lisada värskeid maitseid ja värve, siis serveeri seda värskete marjade või puuviljadega. Näiteks sobivad hästi mustikad, vaarikad või tükeldatud maasikad. Need lisavad kontrasti ja värskust šokolaadisele magustoidule.
  3. Vahukoor ja kakaopuru: Klassikaline lisand on vahukoor, mis muudab kisselli kreemjaks ja lisab pehmust. Lisa iga portsjoni peale vahukoor ning puista peale veidi kakaopulbrit või riivi tumešokolaadi. See annab visuaalset ilu ja lisab magustoidule rikkalikku šokolaadimaitset.
  4. Kuivatatud marjad või pähklid: Kui soovid kissellile tekstuuri ja krõmpsu, võid serveerida seda ka kuivatatud marjade või hakitud pähklitega. Näiteks sobivad hästi kergelt röstitud mandlid või hakitud pistaatsiapähklid. Need annavad kontrasti kisselli siidisusele.
  5. Lisandid vastavalt hooajale: Kakaokisselli saab serveerida ka hooajaliste lisanditega. Näiteks talvel võiksid kasutada piparkoogitükke või jõuluteemalisi kaunistusi. Suvel võiksid lisada värskeid maasikaid või mustikaid.

Lisaks serveerimisele on oluline jälgida, et kissell oleks õige temperatuuriga vastavalt teie eelistustele. Mõned inimesed eelistavad seda soojalt, teised jahtunult. Oluline on, et serveerimine oleks esteetiliselt nauditav ja lisaks maitseelamusele pakuks ka silmailu.

Kakaokisselli valmistamine ja serveerimine on tõeline kunst, mis rõõmustab nii maitsemeeli kui ka silma. Selle magustoidu lihtsus peidab endas imelist maitseelamust, mis toob naeratuse iga maiasmoka näole. Olgu see magus roog teie pere õnnelikuks üllatuseks või eriline kingitus teie külalistele, kakaokissell on alati hea valik


5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare