Antrekoot on praetav lihalõik veise seljalihast. Liha vasardatakse kergelt ja praetakse tulisesse rasvasse pannes mõlemalt poolt pruuniks. Praetud lihaviiludele puistatakse sool ja pipar alati pärast pruunistamist, muidu imbub lihast soola mõjul palju mahla välja ning liha pruunistub halvasti. Antakse kohe pärast praadimist lauale.
Igale lihalõigule pannakse kuhjake mädarõigast või tükk rohelist võid. Selle valmistamiseks segatakse pehme või rohke üsna peeneks hakitud maitserohelisega – tilli ja petersellilehtedega. Maitseks lisatakse veidi sidrunimahla.
Lisandiks sobivad praetud või keedetud kartulid, hautatud juurviljad ja kurgi– või lehesalat.
Antrekoodile võib lauale andmisel maitsestamiseks ja kaunistuseks panna mitmesuguseid lisandeid:
- Mõlemalt poolt kergelt praetud paks tomativiil.
- Kuhjake võis hautatud seeni, igale lihalõigule 1 spl.
- Pruuni veini- või seenekastet, igale lihalõigule 2 spl.
- Lihalõigud võib asetada praetud saialõigule, peale panna õhuke praetud suitsuribiviil.
- Praetud saialõigul serveeritavale antrekoodile võib panna veel kuhjakese munahüüvet või terve praetud muna „härjasilma“.
- Praetud lihaviilu võib üleni katta hakitud maitserohelisega.
Koostisosad: 4 viilu antrekooti, 40 g sea- või taimerasva, soola, pipart, 3 spl. riivitud või kaabitud mädarõigast või 60 g rohelist võid.
Antrekoodiliha, samuti biifsteegiliha võib ka röstida, sest need pehmenevad kiiresti. Praetud liha võib tükeldada, paksu kastmega katta, riivitud juustu peale puistata ning praeahjus üle küpsetada, kuni juust on sulanud.
Kommentaarid