Lihatoidud

Eskalopp

Eskalopp on lamba-, kitse-, sea-, vasika- või linnulihast lõigatud õhuke naturaalselt praetav lõik. Toore eskalopi kaal on 100 kuni 150g. Lihalõigud vasardatakse …

Lihatoidud

Šnitsel

Sealihast või vasikalihast šnitsli valmistamine on päris lihtne. Siit leiab juhised liha vasardamiseks, paneerimiseks ja praadimiseks ning šnitsli kõrvale sobivad lisandid. Rohkem …

Lihatoidud

Antrekoot

Antrekoot on praetav lihalõik veise seljalihast. Liha vasardatakse kergelt ja praetakse tulisesse rasvasse pannes mõlemalt poolt pruuniks. Praetud lihaviiludele puistatakse sool ja …

Lihatoidud

Biifsteek

Biifsteek on veiselihast lõigatud ümmargune praetav lihalõik, mis kaalub 100 – 125 g. Praetud kuumas rasvas kiiresti mõlemalt poolt pruuniks. Süüakse kohe …

Hautamine Lihatoidud

Liha hautamine

Hautamiseks kasutatakse nii koduloomade, -lindude kui ka ulukite liha. Selleks on otstarbekohasem võtta sidekoerikkamad lihatükid, mis ainult praadimisel ei pehmene (veise reie …

Lihatoidud Praadimine

Liha praadimine

Praadimiseks kasutatakse kõige õrnemat ja võimalikult vähese sidekoega liha, mis praadimise vältel täielikult pehmeneb. Toidukauplustes on müügil mitmesuguseid pannil praadimiseks valmis lihalõike. …

Lihatoidud Praadimine

Paneerimine

Paneerimiseks nimetatakse ettevalmistatud toiduainete kastmist jahusse või riivsaiasse. Paneerimisega muudetakse toiduaine pind kuivemaks, mis soodustab pruunistumist ja takistab mahla ning rasva väljavoolamist. …

Fondüü Lihatoidud

Lihafondüü

Liha lõigatakse 2×2 cm suurusteks tükkideks ja tahendatakse majapidamispaberil. Taimerasv või -õli kuumutatakse. Tükeldatud liha võetakse kahvli otsa, pannakse kuuma rasvasse ja …

Keetmine Lihatoidud

Liha keetmine

Keedetakse kõikide koduloomade külje-, laba- ja rinnatükke, keelt, neerusid, südant, kopsu, seajalgu ning lindusid. Selles artiklis keskendume peamiselt veiseliha ja sealiha keetmisele, …