Muretaigna valmistamiseks on sobiv jahe ruum, samuti olgu kõik toiduained ja töövahendid külmad, et rasvaine ei sulaks, siis saab taigen hea ja …
Taignad
Küpsetiste, kookide ja tortide valmistamiseks võib kasutada mitmesuguseid taignaid nagu pärmitaigen, muna- ehk biskviittaigen, muretaigen, liivataigen, muna-võitaigen jt. Küpsetatud toodete poorsuse ning kobeduse tõstmiseks pannakse taignasse pärmi, põdrasarvesoola (ammooniumkarbonaati), söögisoodast või potast. Loe alltoodud õpetustest lähemalt, kuidas ühte või teist taignat valmistada ning leia vastavad retseptid.
Biskviittaigen
Biskviidi valmistamiseks on neli eri moodust. Vaja läheb 5 muna, 5 sl. suhkrut, 5sl. jahu, riivitud sidrunikoort. Terved munad (munakollane ja -valge …
Piparkoogitaigen
Piparkoogitaignaid on erineva konsistentsiga. Küpsetatavast piparkoogist sõltub, missugust piparkoogitainast kasutada tuleb. Näiteks võib piparkoogitainastest valmistada väikeseid vormitud piparkooke, küpsiseid, plaadi- ja vormikooke …
Lehttaigen
Lehttaignat kasutatakse pirukate, plaadikookide, tordipõhjade ja küpsiste valmistamiseks. Lehttaignast valmistatud toodete kihilisust soodustavad: külmad toiduained, külmad töövahendid ja töökoht (marmorlaud), taigna õige …
Pärmitaigen
Taignat nimetatakse pärmitaignaks, kui selle kobestajaks on pärm. Pärast taigna segamist toimuvad selles käärimisel ja küpsetamisel keerulised keemilised protsessid, mis muudavad taigna …