Fondüü

Juustufondüü

Juust (paremini sobivad hollandi ja emmentali juust) riivitakse või tükeldatakse, pannakse küüslauguga ülehõõrutud keedunõusse, lisatakse vedelik ja munakollane, kuumutatakse pidevalt segades, kuni segu muutub ühtlaseks. Kui soovite paksemat kastet, lisatakse külma veega segatud tärklist. Maitsestatakse, asetatakse lauale soojendusseadmele. Saia- või leivakuubikud võetakse kahvli otsa ja kastetakse kuuma kastmesse.

Juustufondüü koostisosad:

  • 500 g juustu
  • 1 klaas valget kuiva veini
  • 2 spl. šerrit
  • 1 munakollane
  • 1 küüslauguküüs
  • sool
  • pipar
  • muskaat
  • 1 tl. maisi- või kartulitärklist (valikuline)
  • 1 spl. külma vett (valikuline)
  • sai või leib

5 3 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare