Fondüü Kalatoidud

Kalafondüü

Kalafilee lõigatakse 2×3 cm suurusteks tükkideks, piserdatakse sidrunimahla või veiniga, maitsestatakse soola, pipra ja hakitud sibulaga ning hoitakse tund aega külmkapis. Seejärel võetakse kalatükid marinaadist välja, tahendatakse majapidamispaberil. Õli pannakse fondüü nõusse, täites selle ainult poolest saadik, ja kohe kuumutatakse niivõrd, et õlisse pandud toiduaine kohe pruunistuma hakkab. Kalatükid pannakse kahvli otsa, soovi korral kastetakse munakollasesse, praetakse helepruuniks. Rasvasse ei tohi korraga panna liiga palju kalatükke. Praetud kala kastetakse külma kastmesse, lisandiks võetakse värskeid või marineeritud aedviljasalateid, hautatud või praetud kartuleid ning aedvilju.

Kalafondüü koostisosad:

  • 500 g kalafileed
  • 2 spl. sidrunimahla või kuiva veini
  • sool
  • pipar
  • hakitud sibul
  • 3 munakollast (valikuline)
  • taimerasv või -õli

4.7 3 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare