Biskviidi valmistamiseks on neli eri moodust. Vaja läheb 5 muna, 5 sl. suhkrut, 5sl. jahu, riivitud sidrunikoort.
-
Terved munad (munakollane ja -valge koos) lüüa suhkruga kõvaks vahuks, lisada riivitud sidrunikoor ja sõeluda kergelt segades juurde jahu. Taigen kallata rasvaga hästi määritud ja riivsaiaga puistatud vormi, täites 3/4 sellest. Veel parem on vorm või plaat vooderdada rasvaga määritud pärgamentpaberiga ja sellele kallata taigen. Küpsetada väiksema kuumusega ahjus (180 – 200° C). Taigen võib raputamise ja järskude temperatuuri kõikumiste mõjul alla langeda. Jahtunult lüüa kook vormist välja võrgule või suhkruga puistatud paberile. Selliselt valmistatud taigen on kõige õhulisem ja kerkib kõige enam, vahustamine võtab aga rohkem aega.
-
Terved munad vahustada suhkruga kausis, mis asetseb pliidil keevas vees. Lisada maitseained ja sõeluda juurde jahu. Niiviisi vahustuvad munad kiiremini. See viis on sobiv seisnud ja konservitud munade tarvitamisel. Kasutada tordipõhjadeks, mida niisutatakse.
-
Munarebud vahustada suhkruga, sõeluda juurde jahu ja lõpuks segada õrnalt juurde vahustatud munavalged.
-
Munavalged vahustada kõvaks vahuks, lisada suhkur ja kloppida koos. Õrnalt segada juurde lahtihõõrutud munakollased ja sõelutud jahu. Selliselt valmib taigen kõige kiiremini, kuid toode ei kerki hästi ja on veidi tuimem.
Rullbiskviit
Plaadile asetada rasvaga määritud pärgamentpaber, kallata peale biskviittaigen ja küpsetada helekollaseks. Küpsenult lüüa biskviitkook suhkruga puistatud paberile, määrida marjavõie soojalt peale ja rullida kokku. Jahtunud koogile sõeluda tuhksuhkrut.
Kasutades kreemi, tuleb see määrida jahtunud koogile ja keerata rulli. Peale sõeluda tuhksuhkrut või katta rull võikreemiga ja hakitud pähklitega.
Kommentaarid