Sealihast või vasikalihast šnitsli valmistamine on päris lihtne. Siit leiab juhised liha vasardamiseks, paneerimiseks ja praadimiseks ning šnitsli kõrvale sobivad lisandid. Rohkem polegi vaja.
Šnitsli retsept
Liha puhastada kõõlustest, lõigata risti lihaskiudu 4 viiluks. Lihatükid vasardada tugevasti, puistata neile soola ja pipart, anda ovaalne kuju, kasta lahtiklopitud muna ja piima segusse ning veeretada riivsaias. Paneeritud lihalõigud praadida kuumas rasvas mõlemalt poolt pruuniks ja küpseks.
Šnitslid asetada soojale vaagnale, valada üle sulatatud võiga ja iga lihatüki peale panna sidruniviil. Anda lauale praetud kartulite ja võiga ülevalatud keedetud köögiviljadega.
Koostisosad: 500 – 600 g sealiha või vasikaliha (pehme reieliha või neerupealne seljatükk), soola, pipart, 1 muna, 1 sl. piima, 1/2 – 3/4 klaasi riivsaia, 50 – 60 g rasva, 40 g võid, 1/2 sidrunit.
Kommentaarid