Aedviljatoidud Praadimine

Kartulite praadimine

Praetud kartulite valmistamine

Kartuleid praetakse toorelt või keedetult. Praetud kartuleid ehk praekartuleid süüakse iseseisva toiduna või liha- ja kalatoidu lisandina. Järgnevalt seletame, kuidas praadida tooreid või keedetud kartuleid ja kuidas teha friikartuleid.

Tooreste kartulite praadimine

Toored kartulid lõigatakse viiludeks, kangideks või kuubikuteks, pannakse pannile kuuma rasvasse, praetakse keskmisel kuumusel aeg-ajalt kaanega kattes ja aeg-ajalt segades helepruuniks. Kui kartulid hakkavad pruunistuma, lisatakse tükeldatud sibul ja sool.

Keedetud kartulite praadimine

Keedetud kartulid kooritakse, tükeldatakse, pannakse rasvasse koos tükeldatud sibulaga. Praetakse keskmisel kuumusel ilusti pruuniks. Veidi enne praadimise lõpetamist lisatakse sool. Praetud kartulitele võib puistata hakitud maitserohelist.

Kartulite praadimine rohkes rasvas (friikartulid)

Toored kartulid lõigatakse ribadeks, kangideks, või sektoriteks ja tahendatakse rätil või majapidamispaberil. Rasv kuumutatakse sügaval pannil või malmist hautamisnõus, ühekorraga pannakse rasvasse 100 – 150 g kartulitükke, praetakse helepruuniks. Tõstetakse vahulusikaga majapidamispaberile või sõelale ja puistatakse peent lauasoola peale. Antakse kohe lauale praetud lihatoidu juurde.

4.5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare