Aedviljapudrud

Kartulipuder

Siit leiab kolm kartulipudru tegemise õpetust. Esimene retsept hõlmab endas klassikalist kartuliputru, mida võib valikuliselt teha juustuga. Juustu lisamine teeb tavaliselt kartulipudrust ideaalselt maitsva juustuse hõrgutise. Teine retsept õpetab tegema kartuli-porrulauguputru. Analoogset lähenemist saab kasutada ka siis, kui teid huvitab kartulipuder mõne muu aedviljaga (porgandiga, lillkapsaga, sibulaga, küüslauguga, brokoliga jne) või kartulipüree lihaga (hakklihaga, peekoniga jms). Soovitud lisandi lisamine on lihtne – seda tuleb teha enne püree õhuliseks kloppimist. Parim valik kartulipudru maitselisandiks jääb igaühe enda otsustada.

Kartulipuder (juustuga)

Kooritud kartulid keedetakse pehmeks, kurnatakse ja tambitakse pudruks. Lisatakse võis klaasjaks praetud hakitud sibul ja kuum piim. Maitsestatakse ja klopitakse võimalikult kergeks. Soovi korral võib pudrule pärast keetmise lõpetamist lisada munakollaseid ja riivjuustu, kloppida üheskoos. Süüakse iseseisva toiduna, liha- või kalatoidu lisandina. Juurde antakse sibula-, tomati- või petersellikastet ja kurgisalatit.

Koostisosad:

  • 1 kg kartuleid
  • vesi
  • sool
  • 2 spl. võid
  • 1 sibul
  • 1 klaas piima
  • 2 munakollast (valikuline)
  • 100 g juustu (valikuline)

Kartuli-porrulaugupuder

Kooritud kartulid keedetakse pehmeks, kurnatakse ja tambitakse pudruks. Porrulauk lõigatakse õhukesteks ketasteks ja hautatakse rasvas 5 minutit. Lisatakse kartulitele koos keeva piimaga. Maitsestatakse ja klopitakse vahule. Lauale andmisel puistatakse üle hakitud maitserohelisega.

Koostisosad:

  • 800 g kartuleid
  • vesi
  • sool
  • 200 g porrulauku
  • 3 spl. rasva
  • 1 klaas piima
  • maitsetaimed
  • 2 spl. sibulapealseid või murulauku

Kartuli-kaalikapuder

Kartulid ja tükeldatud kaalikad keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks, aurutada tahedaks ja tampida pudruks. Lisada kuum piim ja sulatatud rasvaine. Puder kloppida kohevaks. Maitseks võib enne kloppimist lisada veidi riivitud muskaatpähklit.

Koostisosad:

  • 600 g kartuleid
  • vesi
  • sool
  • 550 g kaalikaid
  • 40 – 50 g võid või rasva
  • 1 – 1.5 klaasi piima
5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare