Aedviljatoidud

Kartulikroketid

Kartulikroketite valmistamine

Keedetud kartulid ajada läbi masina, segada hulka muna (1 munavalge jätta paneerimiseks), maitsestada mass soola ja riivitud muskaatpähkliga.

Segust vormida ümmargused (läbimõõt 2 – 3 cm) või pulgakujulised (1×3 cm) kroketid, kasta need vahustatud munavalgesse ja veeretada riivsaias. Praadida rohkes rasvas (rasva 3 korda rohkem praetava toote hulgast).

Õli või rasv kuumutada, kuni see kergelt suitseb, tõsta sellesse vahukulbiga kroketid ja praadida pruuniks. Kui rasv on liiga kuum, lähevad kroketid lõhki, liiga jahedas imbub rasv kroketitesse, nad ei pruunistu ning pole maitsvad.

Kroketeid valmistatakse ka köögiviljadest. Süüakse iseseisva toiduna sulatatud võiga või sobiva kastmega ülevalatult või antakse lihatoitude lisandiks.

Vaja läheb: 1 kg kartuleid, 2 – 3 muna, 2 sl. jahu, soola, paneerimiseks riivsaia, praadimiseks taimeõli või taimerasva.


4.2 6 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare