Porgandisalat riivitud õunte või ananassiga
Porgandid ja sibul riivitakse, värsked marjad surutakse puruks (kuivatatult panna tervelt). Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Marjadele lisaks võib porgandisalatisse segada riivitud õunu või tükeldatud ananassi. Kastmeks törtsuke mahlaga segatud hapukoort.
Koostisosad: 300 g porgandeid, 1 väike sibul, 3 spl sõstraid või jõhvikaid, sool, suhkur, õuna või ananassi, 1 tl. mahla, 2 spl. hapukoort.
Porgandisalat mahlaga
Porgandid riivida peeneks, maitsestada mahla, vähese soola ja suhkruga.
Koostisosad: 400 g porgandeid, mahla, suhkrut.
Porgandi-, kapsa- ja õunasalat
Porgand riivida ribadeks, kapsas lõigata hästi peenteks ribadeks, lisada veidi soola ja hõõruda või tampida, kuni mahl hakkab välja tulema. Porgand ja kapsas segada ning maitsestada mahla, suhkru ja õli või hapukoorega.
Koostisosad: 3 keskmist porgandit, 150 g valget peakapsast, 2 suuremat õuna, sõstramahla, suhkrut, 3 – 4 sl. toiduõli või hapukoort.
Kommentaarid