Kalatoidud Küpsetamine

Kala küpsetamine

Tervelt küpsetatakse suuremaid ja keskmise suurusega kalu, nagu latikas, säinas, haug jt., ka puhast kalafileed koos sobivate lisanditega. Keedetud või praetud ja …

Kalatoidud Röstimine

Kala röstimine

Röstitakse nii värskeid kui ka soolatud kalu. Viimased leotatakse enne röstimist. Puhastatud värsked kalad piserdatakse sidrunimahlaga, puistatakse üle soolaga ja lastakse 15 …

Kalatoidud Praadimine

Kala praadimine

Väikesi kalu praetakse tervelt, keskmise suurusega kalad lõigatakse koos luudega tükkideks, suuremad ja paksemad fileeritakse enne tükeldamist. Siis piserdatakse kalad sidrunimahla või …

Hautamine Kalatoidud

Kala hautamine

Hautatakse mitmesuguseid värskeid kui ka kergelt soolatud kalu. Väikesi kalu hautatakse tervelt (räimed, kilud jt.), suuremaid kalu portsjontükkide või fileena. Hautamisel lisatakse …

Kalatoidud Keetmine

Kalade keetmine

Keetmiseks on kohasemad haug, koha, tursk, kaptenkala, forell ja teised suuremad kalad. Väiksemad kalad lagunevad keetmisel ja sobivad rohkem hautamiseks ja praadimiseks. …

Kalatoidud Kokandus

Kalade töötlemine

Külmutatud kala tuleb üles sulatada külmas vees (eriti suuremad kalad, mis õhu käes liiga aeglaselt sulavad). Seejuures võib veele lisada veidi keedusoola …

Fondüü Kalatoidud

Kalafondüü

Kalafilee lõigatakse 2×3 cm suurusteks tükkideks, piserdatakse sidrunimahla või veiniga, maitsestatakse soola, pipra ja hakitud sibulaga ning hoitakse tund aega külmkapis. Seejärel …