Eskalopp on lamba-, kitse-, sea-, vasika- või linnulihast lõigatud õhuke naturaalselt praetav lõik. Toore eskalopi kaal on 100 kuni 150 g. Lihalõigud vasardatakse kergelt, praetakse rasvas mõlemalt poolt pruuniks, puistatakse soola ja pipraga üle.
Lisandiks praetud kartulid, keedetud herned, lillkapsad, kurgi– või lehesalat.
Vaja läheb: 4 eskaloppi, 40 g rasva, soola, pipart, 4 saiaviilu, 40 g võid, veidi lihaleent või vett.
Eskalopp kastmes
Õhukesed kergelt vasardatud lihalõigud praetakse mõlemalt poolt pruuniks, puistatakse soola ja pipart peale, tõstetakse tulekindlale vaagnale või ilusasse madalasse keedunõusse. Pannil valmistatakse kaste: hakitud või ribadeks lõigatud sibul praetakse rasvas klaasjaks, lisatakse kas tomatipüree ja seller või ribadeks lõigatud seened, hautatakse 2 minutit, siis lisatakse jahu ja vedelik, keedetakse 5 – 6 minutit, maitsestatakse ja segatakse hapukoorega.
Kaste tõstetakse lihalõikudele ja keedetakse veel kord läbi.
Juurde sobivad praetud kartulid, hautatud aedvili, kurgisalat.
Vaja läheb: 4 eskaloppi, 40 g rasva, soola, pipart.
Tomatikaste: 2 spl. rasva, 1 sibul, 2 spl. tomatipüreed, 1 spl. jahu, tükike sellerit, 1 klaas liha- või aedviljaleent, soola, maitsetaimi, 1 tl vürtsikastet, 100 g hapukoort.
Seenekaste: 2 spl. rasva, 100 g sibulat, 150 g värskeid või 100 g omas mahlas kuumutatud seeni, 1 klaas seeneleent, 1 spl. jahu, soola, maitsetaimi, 1 tl. vürtsikastet (valikuline).
Eskalopile ja teistele praetud lihatoitudele võib panna praetud tomatit, hautatud seeni, keedetud neeru ja praetud suitsuribi.
Kommentaarid