Keetmine

Peetide keetmine

Siit leiab lihtsa õpetuse, kuidas keeta klassikalist punapeeti. Tavaline punapeedi keetmine toimub aeglaselt (kuni 1h), kuid ühe kavala nipiga saab peeti keeta ka kiiremini (25 minutiga).

Peedi keetmise õpetus:

Peedid jäetakse terveks, ka juurt ei lõigata ära, lehevarsi peaks juurika küljes olema vähemalt 0,5 cm pikkuselt. Hoolikalt pestud peedid pannakse külma magedasse vette, aetakse kiiresti keema ja keedetakse tasasel tulel kuni peedid on pehmed.

Keetmise aeg on olenevalt peedi suurusest 40 kuni 60 minutit. Keetmise kiirendamiseks võib neid ‘ehmatada’: 20 minutit pärast keema hakkamist valatakse keev vesti pealt, valatakse peale külm vesi ja kuumutatakse uuesti keema, keedetakse veel 5 minutit.

Keetmise lõpul võib lisada veidi äädikat, see aitab hoida erkpunast värvust.

Keedetud peedist valmistatakse salatit, suppi, vormirooga ja kotlette.

5 2 hinnangut
Hinnang

Kommentaarid

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare