Retseptid

Kapsarullid

Kapsarullide valmistamine

Kapsajuurikas lõigatakse välja, lehed eraldatakse ja keedetakse soolavees poolpehmeks. Rootsud lõigatakse õhemaks või tambitakse pehmeks. Igale kapsalehele pannakse kuhjake täidist, kapsaleht pakitakse siledalt täidise ümber. Kapsarullid kas praetakse rasvas ümberringi helepruuniks või jäetakse praadimata. Nii praetud kui ka praadimata kapsarullid laotakse äärisega pannile, vormi või madalasse hautamisnõusse, mille põhjal on sulatatud rasva. Lisatakse veidi kapsakeeduleent ja hautatakse pliidil tasasel tulel või praeahjus kaanega kaetult läbiküpseks (20 – 30 minutit). Hautamisleemele lisatakse hakitud sibul ja hapukoort, soovi korral ka vähese võiga või hapukoorega segatud jahu. Lauale antakse samas nõus, milles hautati. Peale puistatakse hakitud maitserohelist.

Lisandiks keedetud kartulid ja kurgi-, peedi- või tomatisalat.

Vaja läheb: 1 kapsapea, vett, soola, soovikohast täidist (liha-, kala-, riisitäidis), 2 spl. rasva, 1 sibul, 3 spl. hapukoort, 1 tl. jahu (valikuline), maitserohelist.

  • Lihatäidis: 250 g (1 pakk) hakkliha, 1 väike sibul, 1 muna, 2 viilu kuiva saia, 4 spl. vett või piima, soola, maitsetaimi. Sai leotatakse vees või piimas, segatakse hakklihaga koos teiste toiduainetega ja maitsestatakse. Lihatäidisena võib tarvitada ka valmis kotlette või frikadelle.
  • Kalatäidis: 250 g keedetud kala või praetud kala (võib võtta ka kalakonservi), 1 spl. võid, 1 sibul, 1 toores või keedetud muna, soola, tomatipüreed või ketšupit, värsket või soolatud tilli. Kala hakitakse või surutakse kahvliga puruks. Sibulhakitakse ja praetakse võis klaasjaks, keedetud muna hakitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse.
  • Riisi -või kruubitäidis: 1 klaas sõmerat riisi- või kruubiputru, 1 sibul, 1 spl. rasva, 2 kõvaks keedetud muna, soola, maitsetaimi. Sibul hakitakse ja praetakse rasvas klaasjaks, munad hakitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Kui täidis on liiga kuiv, lisatakse veidi piima või rõõska koort.

Punasekapsarullid

Valmistatakse samal viisil nagu kapsarulle, värvuse säilitamiseks lisatakse lehtede keetmisel ja valmis toidule haput mahla ning püreed. Lisandiks keedetud või praetud kartulid, seenesalat.

Vaja läheb: 1 kapsapea, vett, soola, äädikat või haput mahla, soovikohast täidist (hästi sobivad liha-, vorsti- ja aedviljatäidis), 2 spl. rasva, 1 sibul või porrulauk, veidi kapsakeeduleent ja haput mahla, 3 spl. hapukoort, 2 spl. õunapüreed, sibulapealseid.


5 1 hinnang
Hinnang

Kommentaarid

Telli
Anna märku
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare