Kas mäletate, kuidas vanaema keetis piimakisselli, mille lõhn täitis kogu maja ning mille maitse jääb meelde terveks eluks? Piimakissell on Eesti köögis …
Toit
Õunakissell
Eesti sügised on justkui loodud õunte nautimiseks. Kui puud on kaotanud oma suvise roheluse ja riietanud ennast punastes ning kuldsetes toonides, on …
Moosi keetmine
Moosi keetmine on traditsiooniline viis hooajaliste marjade ja puuviljade säilitamiseks, mis võimaldab nautida nende ainulaadseid maitseid ka siis, kui need pole enam …
Moosi purki panemine: juhised ja näpunäited
Moosi purki panemine on oluline etapp hoidistamisel, mis nõuab erilist hoolt ja tähelepanu. Siin on samm-sammult juhend, kuidas seda õigesti teha, koos …
Moosi paksendamine: eri tehnikad ja näpunäited
Moosi paksendamine on protsess, mis võib olla keeruline, kuid see on vajalik, et saada soovitud konsistents ja tekstuur. Siin on mõned tehnikad …
Moosipurgid: millised purgid sobivad hoidistamiseks ja kuidas neid ette valmistada?
Koduse moosi hoidistamisel on üks olulisemaid aspekte purkide valik ja ettevalmistamine. Kvaliteetsed purgid aitavad säilitada moosi maitset ja pikendada selle säilivusaega. Alljärgnevalt …
Moosi hoidistamine: kuidas säilitada kodust valmistatud moosi?
Koduse moosi valmistamine on paljudele inimestele suurepärane võimalus kohalikest ja hooajalistest viljadest midagi maitsvat ja kestvat luua. Kuid selleks, et moos säiliks …
Moosi hoidistamise asukohad: parimad säilituskohad ja -tingimused
Koduse moosi hoidistamisel on oluline valida õige säilituskoht, et tagada moosi kvaliteet ja pikaealisus. Siin on mõned soovitused, kus ja kuidas oma …
Pirnimoos
Kui suvi hakkab vaikselt otsa saama ja lehed puudel muutuvad kollaseks, saame teada, et pirnid on küpsed ja valmis korjamiseks. Need pehmed, …
Ploomimoos
Kui lehed hakkavad sügisel kollaseks muutuma ja päevad lühenevad, on see märk, et on aeg valmistuda talveks. Üks parimaid viise, kuidas säilitada …
Pohlamoos
Pohlad, need väikesed punased marjad, mis kasvavad Eesti metsades, on täis tervist ja toiteväärtust. Lisaks sellele, et neid kasutatakse rahvameditsiinis külmetushaiguste ja …
Rabarberimoos
Kevad on Eesti aedades eriline aeg, mil loodus ärkab ellu ja meie aiamaad hakkavad vilja kandma. Üks esimesi taimi, mis kevadel õitsele …
Tikrimoos
Karusmari, tuntud ka kui tikker, on üks nendest Eesti aiasaadustest, mis tihtipeale jääb varju teistele marjadele nagu maasikad või mustikad. Ometi on …
Õunamoos
Õunad on Eestis sügisel laialdaselt saadaval ja paljud meist seostavad neid lapsepõlve sügiseste hetkedega, olgu selleks siis õunte korjamine, õunapirukate valmistamine või …
Sibulamoos
Sibul on Eesti köökides tuntud ja armastatud köögivili, mis võib paljudele meenutada lapsepõlve, kus vanaema küpsetas sibulapirukaid või ema lisas sibulat liharoogadesse. …
Viigimarjamoos
Viigimarjad on põneva maitseprofiiliga puuviljad, mille magus ja kergelt mõrkjas aroom viib mõtted kaugematesse, soojematesse maadesse. Eestis võib viigimarju leida hästi varustatud …
Viigimarja-sibulamoos
Viigimarja ja sibula kombinatsioon võib esialgu tunduda ebatavaline, kuid see ainulaadne moos on tõeline kulinaarne meistriteos. Eesti toidukultuuris on innovatsioon ja avatus …
Alõtšamoos
Alõtša, tuntud ka kui kollane kirsiploom, on puuvili, mis ei pruugi Eesti kodudes igapäevane olla, kuid kindlasti väärib tähelepanu. Selle puuvilja hapukas-magus …
Mustikamoos
Mustikad on Eesti metsade varjatud aarded, millel on nii palju rohkem pakkuda kui pelgalt maitseelamus. Nad on tervisele kasulikud, rikkad antioksüdantide poolest …
Maasikamoos
Maasikad – need väikesed, säravpunased viljad on justkui suve essents, mis märgib aastaaegade vahetumist ja toob naeratused näole. Eestis on maasikaaeg eriti …
Granaatõunamoos
Granaatõun on märkimisväärne vili, mis on täis antioksüdante, vitamiine ja ajaloolist tähendust. Iidsetest tsivilisatsioonidest alates on granaatõun olnud armastuse, viljakuse ja kuninglikkuse …
Astelpajumoos
Astelpaju on üks neist haruldastest taimedest, mis mitte ainult ei talu Eesti karmi kliimat, vaid lausa õitseb selles. See oranžikaskollane maria on …
Aprikoosimoos
Kuigi aprikoosid ei pruugi olla Eesti koduaedades tavalised viljad, on nende mahlakas ja aromaatne maitse paljudele meist tuttav ja armas. Aprikoosid toovad …
Kirsimoos
Eesti suvi on lühike, kuid annab meile võimaluse nautida paljude kodumaiste marjade ja puuviljade maitset. Üks neist on kirss, mis ei ole …