See tomati-kurgisalat on klassikaline suvesalat. Naudi salatit iseseisvalt või serveeri grilli ääres koos kala, kana, sealiha või loomalihaga. Tomati-kurgisalati valmistamine on imelihtne. …
Retseptid
Retseptid on rohkem kui lihtsalt toiduvalmistamise juhised; need on kulinaarse pärandi, kultuuri ja toitumisteabe kandjad. Retseptid pakuvad struktureeritud viisi toidu ettevalmistamiseks ja valmistamiseks, võimaldades ühendada erinevaid koostisosi, tehnikaid ja maitseid unikaalsete ja maitsvate roogade loomiseks. Nad on vahendid, mis võimaldavad nii algajatel kui ka kogenud kokkadel eksperimenteerida, luua ja jagada toitumisalaseid lahendusi. Tänapäeval on retseptid muutunud eriti oluliseks, kuna üha rohkem inimesi pöörab tähelepanu tervislikule toitumisele, jätkusuutlikkusele ja toidu päritolule. Seetõttu on retseptid ka teadmiste ja oskuste allikas, mis aitavad inimestel teha teadlikke valikuid toidu koostisosade, toiduvalmistamise tehnikate ja toitumissoovituste osas.
Tomatisalat
Tomatid lõigatakse viiludeks ja asetatakse salatilehtedega kaetud vaagnale sobivas asetuses reastikku. Peale puistatakse hästi peeneks hakitud sibulat, maitserohelist ja soola. Soovi korral …
Redisesalat
Redised lõigatakse õhukesteks ketasteks, kurk viilutatakse, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatakse hakitud maitserohelise- ja maitsestatud õliga. Soovi korral võib õli asendada ka rõõsa- …
Punasekapsasalat
Kapsas riivitakse või lõigatakse peenteks ribadeks, tambitakse pudrunuiaga pehmemaks. Lisatakse mahl või püree, hakitud sibul, mädarõigas, tükeldatud hapukurk ja taimeõli või hapukoor, …
Lehesalat
Lehed pestakse rohkes vees ja raputatakse tahedaks, rebitakse väiksemaks. Peale puistatakse suhkrut ja soola, kergelt segatakse juurde rõõsk või hapukoor. Soovi korral …
Kurgisalat
Kurgid pestakse. Kasvuhoonekurke ei koorita, teised kooritakse, lõigatakse õhukesteks viiludeks, puistatakse soolaga ja hakitud tilliga üle. Soovi korral lisatakse peenestatult teisi aedvilju. …
Hiina kapsa salat
Puhastatud ja pestud hiina kapsas lõigatakse õhukesteks tükkideks, segatakse hakitud sibula ja teiste toiduainetega. Peale puistatakse maitserohelist. Hiina kapsa salati koostisosad: 300 …
Lillkapsas riivsaiaga
Lehtedest puhastatud lillkapsas pestakse ja hoitakse 20 minutit külmas soola- või äädikavees, et eemaldada putukad. Pannakse soolakasse keevasse vette ja keedetakse 15 …
Brokoli juustuga
Brokoli puhastatakse, pestakse, lõigatakse 6 – 8 cm pikkusteks tükkideks, jämedad varred poolitatakse pikuti. Pannakse soolakasse keevasse vette ning keedetakse 20 minutit. …
Petersellikartulid
Väikesed ühesuurused kartulid soovi korral kooritakse (värsked kartulid võivad olla koorimata), keedetakse soolavees pehmeks, tõstetakse veest välja. Rasv ja kuubikuteks lõigatud pekk …
Peetide keetmine
Siit leiab lihtsa õpetuse, kuidas keeta klassikalist punapeeti. Tavaline punapeedi keetmine toimub aeglaselt (kuni 1h), kuid ühe kavala nipiga saab peeti keeta …