Kui juttu tuleb Eesti suvest, ei saa üle ega ümber ka vaarikatest. Need pehmed ja magusad marjad tähistavad suvist küllust ja pakuvad …
Toit
Jõhvikamoos
Jõhvikas, see Eesti metsade ja rabadega lahutamatult seotud mari, on palju enamat kui lihtsalt sügise saabumise märk. See väike punane mari peidab …
Murakamoos
Murakas, tuntud ka kui marjapõõsa kuldne pärl, on üks Eesti metsade haruldasi aardeid. Murakaõied ilmuvad suve alguses, kuid nende väärtuslikud viljad korjatakse …
Purkide steriliseerimine: põhjalik juhend
Steriliseerimine on hoidiste valmistamisel ülioluline etapp, mille eesmärk on eemaldada kõik bakterid, pärmid või seened ning sellega kaitsta purki pandud toitu. Mustad …
Õietolm: looduslik multivitamiinide allikas
Õietolm on väga rikkalik toitaineallikas, mida on hakatud viimastel aastatel pidama tõeliseks supertoiduks. See mesilaste poolt korjatud tolmuakeste kogum sisaldab erinevaid vitamiine, …
Moringa: looduse enda vitamiinipomm
Moringa oleifera, tihti lihtsalt moringana tuntud, on taim, mis on viimastel aastatel tõusnud supertoitude tähelepanu keskpunkti. Seda taime kasvatatakse peamiselt Aasias ja …
Merevetikad: sügavate ookanide saladuslik supertoit
Merevetikad on tõusnud terviseteadlike inimeste tähelepanu keskpunkti tänu nende rikkalikule toiteväärtusele ja mitmekülgsetele kasutusvõimalustele. Need ookeani taimed on olnud osa Aasia köökidest …
Matcha: rohkem kui lihtsalt jook
Kui räägime supertoidust, siis üks nimetus, mis kindlasti ei tohiks jääda tähelepanuta, on matcha. Matcha on eriline jaapani roheline tee, mis on …
Bataadi praadimine: detailne õpetus praetud bataadi valmistamiseks
Kui enamik inimesi mõtleb bataadile, seostuvad sellega tihtipeale küpsetatud või keedetud road. Kuid praadimine pakub võimalust valmistada bataadist toite, mis on samal …
Bataadifriikad: krõbe ja tervislik alternatiiv traditsioonilistele kartulifriikatele
Bataadifriikad on viimasel ajal üha populaarsemaks muutunud, eriti terviseteadlike inimeste seas. Need friikad pakuvad mitte ainult suurepärast maitseelamust, vaid ka mitmeid toitaineid, …
Bataadi keetmine: täielik juhend keedetud bataadi valmistamiseks
Bataadi keetmine on protsess, mis võib tunduda lihtsa ettevõtmisena, kuid selle taga on mitmeid nüansse, mis aitavad köögiviljal säilitada selle parimaid maitse- …
Bataat ehk maguskartul: ülevaade supertoidu varjatud võimetest
Bataat, teaduslikult tuntud kui Ipomoea batatas, on enam kui lihtsalt maitsev köögivili. Selle oranži viljalihaga juurvili on laetud erinevate toitainetega, mis teevad …
Maca juur: Andide mägede toitainerikas kuld
Maca juur on pärit Peruu Andide mägedest ja on saanud populaarseks üle kogu maailma tänu oma toitainerikkusele ja potentsiaalsetele tervisele kasulikele omadustele. …
Luupuljong: vanaaegne imejook tänapäeva terviseteemades
Luupuljong on aeglaselt keedetud puljong, mis on valmistatud loomade luudest ja kõõlustest. See on köögis tuntud juba aastasadu, kuid viimastel aastatel on …
Linaseemned: tervise edendaja loodusest
Linaseemned on aastatuhandeid vanad ja tuntud oma rikkalike tervisele kasulike omaduste poolest. Need väikesed, pruunikad või kuldset värvi seemned on üha populaarsemad …
Kookosõli: mitmekülgne supertoit sinu tervise heaks
Kookosõli on viimastel aastatel saanud palju tähelepanu nii terviseteadlaste kui ka toitumisspetsialistide seas. See eksootiline õli on saadud kookospähklist ja sellel on …
Kanepiseemned: toitev ja multifunktsionaalne supertoit
Kanepiseemned on viimasel ajal saanud palju tähelepanu kui üks tõelisi supertoite. Kuigi kanepit võib seostada psühhoaktiivsete ainete ja ebaseadusliku kasutusega, ei sisalda …
Ingver: mitte lihtsalt maitseaine, vaid tõeline tervisebooster
Ingver on üks vanimaid ja kõige laialdasemalt kasutatud ravimtaimi maailmas. See on Aasiast pärit ja on kuulsa Zingiberaceae perekonna liige. Kuigi ingver …
Acai marjad: supertoit Amazonase vihmametsadest
Acai marjad on tumevioletse värvusega marjad, mis pärinevad Amazonase vihmametsade acai palmidelt. Need on viimastel aastatel saavutanud ülemaailmse populaarsuse tänu oma erakordsetele …
Kakao: looduslik elujõud sinu köögikapis
Kakao, mida paljud meist seostavad eelkõige šokolaadiga, on palju enamat kui lihtsalt magusa maiuse koostisosa. Tegelikult on kakao juba sajandeid hinnatud oma …
Mandel: palju enamat kui lihtsalt pähkel
Mandel on väike, kuid võimas toiduaine, mis on täis toitaineid ja tervisele kasulikke omadusi. Kuigi seda peetakse tihti lihtsalt suupisteks või magustoitude …
Õunasiidriäädikas: moehullus või tervisele kasulik supertoit?
Õunasiidriäädikas on toiduaine, mis on viimasel ajal saanud palju tähelepanu oma potentsiaalsete tervisele kasulike omaduste tõttu. Kuid kas see on tõesti supertoit, …
Kurkum: imeaine või lihtsalt vürts?
Kurkum, tuntud ka kui “India safran”, on viimastel aastatel saavutanud tuntuse mitte ainult toidu maitsestajana, vaid ka võimsa supertoiduna. Ta on pärit …
Kinoa keetmise ABC
Kinoa keetmine on lihtsam, kui võib esialgu tunduda. Vajalik on vaid mõni põhiline samm ja varsti on teil valmis toitev ja maitsvate …