Aedviljatoidud Fondüü

Tomatifondüü

Hakitud sibul praetakse taimeõlis klaasjaks, lisatakse kooritud ja seemnetest puhastatud tomatid või tomatipüree ja puljong, keedetakse parajalt paksuks (umbes nagu hapukoor) ja …

Fondüü

Seenefondüü

Seened hakitakse üsna peeneks ja praetakse võis koos hakitud või riivitud sibulaga. Fondüünõu hõõrutakse küüslauguga, sellesse pannakse seened, vein ja riivitud juust, …

Fondüü

Roheline fondüü

Roheline fondüü Juust riivitakse või tükeldatakse, kuumutatakse koos puljongi, hapukoore ja riivitud sibulaga fondüünõus, mis enne hõõrutakse küüslauguga üle, kuni juust on …

Fondüü

Kohupiimafondüü

Või sulatatakse fondüünõus, lisatakse kohupiim, jahu ja piim, kuumutatakse kogu aeg kloppides peaaegu keema, tõstetakse tulelt ja klopitakse munakollased sisse ning maitsestatakse. …

Fondüü

Juustufondüü

Juust (paremini sobivad hollandi ja emmentali juust) riivitakse või tükeldatakse, pannakse küüslauguga ülehõõrutud keedunõusse, lisatakse vedelik ja munakollane, kuumutatakse pidevalt segades, kuni …

Retseptid

Dipikastmed

Dipikastmed (dipp) on lihtne toidu serveerimise võimalus, mille puhul ettevalmistatud toiduained (kanatiivad, küüslauguleivakesed- või saiaampsud, soolased küpsised, juustutükid, toored või keedetud aedviljad, …

Toorsalatid

Tomati-kurgisalat

See tomati-kurgisalat on klassikaline suvesalat. Naudi salatit iseseisvalt või serveeri grilli ääres koos kala, kana, sealiha või loomalihaga. Tomati-kurgisalati valmistamine on imelihtne. …

Toorsalatid

Tomatisalat

Tomatid lõigatakse viiludeks ja asetatakse salatilehtedega kaetud vaagnale sobivas asetuses reastikku. Peale puistatakse hästi peeneks hakitud sibulat, maitserohelist ja soola. Soovi korral …

Toorsalatid

Redisesalat

Redised lõigatakse õhukesteks ketasteks, kurk viilutatakse, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatakse hakitud maitserohelise- ja maitsestatud õliga. Soovi korral võib õli asendada ka rõõsa- …

Toorsalatid

Punasekapsasalat

Kapsas riivitakse või lõigatakse peenteks ribadeks, tambitakse pudrunuiaga pehmemaks. Lisatakse mahl või püree, hakitud sibul, mädarõigas, tükeldatud hapukurk ja taimeõli või hapukoor, …

Toorsalatid

Lehesalat

Lehed pestakse rohkes vees ja raputatakse tahedaks, rebitakse väiksemaks. Peale puistatakse suhkrut ja soola, kergelt segatakse juurde rõõsk või hapukoor. Soovi korral …

Toorsalatid

Kurgisalat

Kurgid pestakse. Kasvuhoonekurke ei koorita, teised kooritakse, lõigatakse õhukesteks viiludeks, puistatakse soolaga ja hakitud tilliga üle. Soovi korral lisatakse peenestatult teisi aedvilju. …

Toorsalatid

Hiina kapsa salat

Puhastatud ja pestud hiina kapsas lõigatakse õhukesteks tükkideks, segatakse hakitud sibula ja teiste toiduainetega. Peale puistatakse maitserohelist. Hiina kapsa salati koostisosad: 300 …

Retseptid

Lillkapsas riivsaiaga

Lehtedest puhastatud lillkapsas pestakse ja hoitakse 20 minutit külmas soola- või äädikavees, et eemaldada putukad. Pannakse soolakasse keevasse vette ja keedetakse 15 …

Retseptid

Brokoli juustuga

Brokoli puhastatakse, pestakse, lõigatakse 6 – 8 cm pikkusteks tükkideks, jämedad varred poolitatakse pikuti. Pannakse soolakasse keevasse vette ning keedetakse 20 minutit. …

Aedviljatoidud

Petersellikartulid

Väikesed ühesuurused kartulid soovi korral kooritakse (värsked kartulid võivad olla koorimata), keedetakse soolavees pehmeks, tõstetakse veest välja. Rasv ja kuubikuteks lõigatud pekk …

Aedviljatoidud Keetmine

Peetide keetmine

Siit leiab lihtsa õpetuse, kuidas keeta klassikalist punapeeti. Tavaline punapeedi keetmine toimub aeglaselt (kuni 1h), kuid ühe kavala nipiga saab peeti keeta …