Eesti sügised on justkui loodud õunte nautimiseks. Kui puud on kaotanud oma suvise roheluse ja riietanud ennast punastes ning kuldsetes toonides, on …
Retseptid
Retseptid on rohkem kui lihtsalt toiduvalmistamise juhised; need on kulinaarse pärandi, kultuuri ja toitumisteabe kandjad. Retseptid pakuvad struktureeritud viisi toidu ettevalmistamiseks ja valmistamiseks, võimaldades ühendada erinevaid koostisosi, tehnikaid ja maitseid unikaalsete ja maitsvate roogade loomiseks. Nad on vahendid, mis võimaldavad nii algajatel kui ka kogenud kokkadel eksperimenteerida, luua ja jagada toitumisalaseid lahendusi. Tänapäeval on retseptid muutunud eriti oluliseks, kuna üha rohkem inimesi pöörab tähelepanu tervislikule toitumisele, jätkusuutlikkusele ja toidu päritolule. Seetõttu on retseptid ka teadmiste ja oskuste allikas, mis aitavad inimestel teha teadlikke valikuid toidu koostisosade, toiduvalmistamise tehnikate ja toitumissoovituste osas.
Pirnimoos
Kui suvi hakkab vaikselt otsa saama ja lehed puudel muutuvad kollaseks, saame teada, et pirnid on küpsed ja valmis korjamiseks. Need pehmed, …
Ploomimoos
Kui lehed hakkavad sügisel kollaseks muutuma ja päevad lühenevad, on see märk, et on aeg valmistuda talveks. Üks parimaid viise, kuidas säilitada …
Pohlamoos
Pohlad, need väikesed punased marjad, mis kasvavad Eesti metsades, on täis tervist ja toiteväärtust. Lisaks sellele, et neid kasutatakse rahvameditsiinis külmetushaiguste ja …
Rabarberimoos
Kevad on Eesti aedades eriline aeg, mil loodus ärkab ellu ja meie aiamaad hakkavad vilja kandma. Üks esimesi taimi, mis kevadel õitsele …
Tikrimoos
Karusmari, tuntud ka kui tikker, on üks nendest Eesti aiasaadustest, mis tihtipeale jääb varju teistele marjadele nagu maasikad või mustikad. Ometi on …
Õunamoos
Õunad on Eestis sügisel laialdaselt saadaval ja paljud meist seostavad neid lapsepõlve sügiseste hetkedega, olgu selleks siis õunte korjamine, õunapirukate valmistamine või …
Sibulamoos
Sibul on Eesti köökides tuntud ja armastatud köögivili, mis võib paljudele meenutada lapsepõlve, kus vanaema küpsetas sibulapirukaid või ema lisas sibulat liharoogadesse. …
Viigimarjamoos
Viigimarjad on põneva maitseprofiiliga puuviljad, mille magus ja kergelt mõrkjas aroom viib mõtted kaugematesse, soojematesse maadesse. Eestis võib viigimarju leida hästi varustatud …
Viigimarja-sibulamoos
Viigimarja ja sibula kombinatsioon võib esialgu tunduda ebatavaline, kuid see ainulaadne moos on tõeline kulinaarne meistriteos. Eesti toidukultuuris on innovatsioon ja avatus …
Alõtšamoos
Alõtša, tuntud ka kui kollane kirsiploom, on puuvili, mis ei pruugi Eesti kodudes igapäevane olla, kuid kindlasti väärib tähelepanu. Selle puuvilja hapukas-magus …
Mustikamoos
Mustikad on Eesti metsade varjatud aarded, millel on nii palju rohkem pakkuda kui pelgalt maitseelamus. Nad on tervisele kasulikud, rikkad antioksüdantide poolest …
Maasikamoos
Maasikad – need väikesed, säravpunased viljad on justkui suve essents, mis märgib aastaaegade vahetumist ja toob naeratused näole. Eestis on maasikaaeg eriti …
Granaatõunamoos
Granaatõun on märkimisväärne vili, mis on täis antioksüdante, vitamiine ja ajaloolist tähendust. Iidsetest tsivilisatsioonidest alates on granaatõun olnud armastuse, viljakuse ja kuninglikkuse …
Astelpajumoos
Astelpaju on üks neist haruldastest taimedest, mis mitte ainult ei talu Eesti karmi kliimat, vaid lausa õitseb selles. See oranžikaskollane maria on …
Aprikoosimoos
Kuigi aprikoosid ei pruugi olla Eesti koduaedades tavalised viljad, on nende mahlakas ja aromaatne maitse paljudele meist tuttav ja armas. Aprikoosid toovad …
Kirsimoos
Eesti suvi on lühike, kuid annab meile võimaluse nautida paljude kodumaiste marjade ja puuviljade maitset. Üks neist on kirss, mis ei ole …
Vaarikamoos
Kui juttu tuleb Eesti suvest, ei saa üle ega ümber ka vaarikatest. Need pehmed ja magusad marjad tähistavad suvist küllust ja pakuvad …
Jõhvikamoos
Jõhvikas, see Eesti metsade ja rabadega lahutamatult seotud mari, on palju enamat kui lihtsalt sügise saabumise märk. See väike punane mari peidab …
Murakamoos
Murakas, tuntud ka kui marjapõõsa kuldne pärl, on üks Eesti metsade haruldasi aardeid. Murakaõied ilmuvad suve alguses, kuid nende väärtuslikud viljad korjatakse …
Bataadi praadimine: detailne õpetus praetud bataadi valmistamiseks
Kui enamik inimesi mõtleb bataadile, seostuvad sellega tihtipeale küpsetatud või keedetud road. Kuid praadimine pakub võimalust valmistada bataadist toite, mis on samal …
Bataadifriikad: krõbe ja tervislik alternatiiv traditsioonilistele kartulifriikatele
Bataadifriikad on viimasel ajal üha populaarsemaks muutunud, eriti terviseteadlike inimeste seas. Need friikad pakuvad mitte ainult suurepärast maitseelamust, vaid ka mitmeid toitaineid, …
Bataadi keetmine: täielik juhend keedetud bataadi valmistamiseks
Bataadi keetmine on protsess, mis võib tunduda lihtsa ettevõtmisena, kuid selle taga on mitmeid nüansse, mis aitavad köögiviljal säilitada selle parimaid maitse- …
Aedvilja küpsetamine
Aedvilju, täpsemalt köögivilju, küpsetatakse tervelt, täidetult või vormiroogadena. Tervelt küpsetamisel tuleb köögivili hoolikalt harjaga pesta, seejärel loputada ja enne ahju panemist tahendada …