Toorsalatid

Hapukapsasalat

Hapukapsasalati retsept Hapukapsas lõigatakse vajaduse korral peenemaks, lisatakse hakitud sibul ja õunad või õunapüree. Maitsestatakse suhkruga, lisatakse hapukoor või taimeõli, soovi korral …

Toorsalatid

Peedi-õunasalat

Peedi-õunasalat on mitte ainult maitsev, vaid ka toitaineterikas valik, mis pakub mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Peet ja õun sisaldavad vitamiine, mineraale ja …

Aedviljatoidud Keetmine

Kartulite keetmine

Soovid õppida, kuidas keeta kartuleid õigesti? Siit artiklist leiad kõik, mida pead teadma kartulite keetmisest. Loe, kuidas keeta- või aurutada värskeid-, vanu-, …

Aedviljatoidud

Friikartulid

Friikartulid on üks universaalsemaid ja armastatuimaid roogasid üle maailma. Koduste isetehtud käsitöö friikartulite valmistamine võib olla nii lihtne kui ka keerukas kunst. …

Aedviljatoidud Küpsetamine

Ahjukartulid

Ahjukartulid on Eestis üks populaarsemaid ja universaalsemaid roogasid. Neid võib leida nii koduköökidest kui ka restoranide menüüdest. Kuigi ahjukartulite valmistamine võib tunduda …

Aedviljatoidud Küpsetamine

Aedvilja küpsetamine

Aedvilju, täpsemalt köögivilju, küpsetatakse tervelt, täidetult või vormiroogadena. Tervelt küpsetamisel tuleb köögivili hoolikalt harjaga pesta, seejärel loputada ja enne ahju panemist tahendada …

Aedviljatoidud Praadimine

Aedvilja praadimine

Praetud aedviljade valmistamine Praetakse tooreid või keedetud aedvilju ehk täpsemalt köögivilju. Toorelt praadimiseks sobivad aedviljadest ainult sellised köögiviljad, mis kiiresti pehmenevad: kõrvits, …

Aedviljatoidud

Kartulikroketid

Kartulikroketite valmistamine Keedetud kartulid ajada läbi masina, segada hulka muna (1 munavalge jätta paneerimiseks), maitsestada mass soola ja riivitud muskaatpähkliga. Segust vormida …

Aedviljatoidud Praadimine

Kartulite praadimine

Praetud kartulite valmistamine Kartuleid praetakse toorelt või keedetult. Praetud kartuleid ehk praekartuleid süüakse iseseisva toiduna või liha- ja kalatoidu lisandina. Järgnevalt seletame, …

Aedviljatoidud Hautamine

Kapsaste hautamine

Valik kapsaste hautamise õpetusi ja hautatud kapsa retsepte. Hautatud kapsad Kapsad lõigatakse peenteks ribadeks, pannakse sulatatud rasvasse, segatakse ning kuumutatakse veidi aega …

Aedviljatoidud Hautamine

Aedvilja hautamine

Hautatud köögiviljad Köögivilju hautatakse väheses vees rasvaine lisamisega (porgand, kaalikas) või omas mahlas (kapsas). Hautamine on köögiviljadele sobivaim kuumtöötlemise viis, sest hautamisvedelik …

Aedviljatoidud Keetmine

Aedviljade keetmine

Aedvilju võib keeta värskelt või külmutatult. Aedvilju, täpsemalt köögivilju, on vaja keeta hoolikalt, et säiliks nende toiteväärtus. Liiga kõrgel temperatuuril ja pikaaegsel …

Aedviljapudrud

Kartulipuder

Siit leiab kolm kartulipudru tegemise õpetust. Esimene retsept hõlmab endas klassikalist kartuliputru, mida võib valikuliselt teha juustuga. Juustu lisamine teeb tavaliselt kartulipudrust …

Toorsalatid

Kapsasalat

Kapsas riivitakse või lõigatakse ribadeks, tambitakse pehmemaks ja hoitakse 15 minutit hapukapsa- või kurgi soolveega segatult. Lisatakse teised toiduained ja maitsestatakse. Kapsasalati …

Toorsalatid

Porgandisalat

Porgandisalat riivitud õunte või ananassiga Porgandid ja sibul riivitakse, värsked marjad surutakse puruks (kuivatatult panna tervelt). Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Marjadele lisaks …

Aedviljatoidud Fondüü

Tomatifondüü

Hakitud sibul praetakse taimeõlis klaasjaks, lisatakse kooritud ja seemnetest puhastatud tomatid või tomatipüree ja puljong, keedetakse parajalt paksuks (umbes nagu hapukoor) ja …

Toorsalatid

Tomati-kurgisalat

See tomati-kurgisalat on klassikaline suvesalat. Naudi salatit iseseisvalt või serveeri grilli ääres koos kala, kana, sealiha või loomalihaga. Tomati-kurgisalati valmistamine on imelihtne. …

Toorsalatid

Tomatisalat

Tomatid lõigatakse viiludeks ja asetatakse salatilehtedega kaetud vaagnale sobivas asetuses reastikku. Peale puistatakse hästi peeneks hakitud sibulat, maitserohelist ja soola. Soovi korral …

Toorsalatid

Redisesalat

Redised lõigatakse õhukesteks ketasteks, kurk viilutatakse, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatakse hakitud maitserohelise- ja maitsestatud õliga. Soovi korral võib õli asendada ka rõõsa- …

Toorsalatid

Punasekapsasalat

Kapsas riivitakse või lõigatakse peenteks ribadeks, tambitakse pudrunuiaga pehmemaks. Lisatakse mahl või püree, hakitud sibul, mädarõigas, tükeldatud hapukurk ja taimeõli või hapukoor, …

Toorsalatid

Lehesalat

Lehed pestakse rohkes vees ja raputatakse tahedaks, rebitakse väiksemaks. Peale puistatakse suhkrut ja soola, kergelt segatakse juurde rõõsk või hapukoor. Soovi korral …